WSC – Agoria Solar Team: Going for Gold !

Twee dagen geleden hadden we het nog over het podium, maar vandaag mogen we we degelijk spreken van de winstkansen van het Agoria Solar Team. Het oerdegelijke en technisch vernuftige ontwerp van de Blue Point zonnewagen en een gevatte reactie van Bert Longin deden het tij kantelen in het voordeel van de Leuvense studenten. Het Agoria Solar Team verkleinde een achterstand van 43 minuten tot nog slechts een 7-tal minuten en prijkt op een knappe tweede plaats.

OK, andere teams kenden pech, want de harde wind blies hen van de baan… voor sommigen mogen we dat zelfs letterlijk nemen. Maar eigenlijk is het niet zomaar de pech van anderen, doch grotendeels het vernuftig technisch design van de Blue Point dat het team voordeel biedt. “Doordat we onze wagen met de neus naar de wind kunnen richten, kunnen we veel stabieler rijden’, vertelt Emmerick Vandervelpen. ‘Onze voorloper heeft moeten vertragen, terwijl wij onze strategische snelheid konden aanhouden.” Maar zelfs dat liep niet altijd van een leien dakje. Dinsdagnamiddag zijn er hevige zijwinden komen opzetten en daardoor zijn heel wat zonnewagens gaan zwalpen over de weg. De Belgische wagen is door een onverwachte wervelwind gereden en slipte hierdoor. Dit werd gelukkig onmiddellijk gecorrigeerd door de ervaren Bert Longin die de wagen op de baan hield.

Met nog 299 van de 3021 km voor de boeg werd de achterstand op de leider dus verkleind tot 7 minuten en 27 seconden. Vanzelfsprekend zullen die laatste kilometers afgewerkt worden met het mes tussen de tanden, want zo dicht tegen de gouden plak in de World Solar Challenge zijn de Leuvense studenten nog niet geweest!