Varia – RACB stuurt Gilles Magnus naar de FIA Motorsport Games.

Fédération Internationale Automobile (FIA) organiseert van 30 oktober tot 3 november de eerste editie van de Spelen van de gemotoriseerde sporten in Rome. Daarover kon u HIER eerder al lezen op deze site. België is vast van plan om er met een sterk team aan de start te komen, met gerechtvaardigde medaille-ambities. Het rekent op Gilles Magnus, vertegenwoordiger van het RACB National Team, om in TCR de nationale kleuren te verdedigen. Voor het GT-team, een F4-rijder, een gemengd duo in karting en een e-gamer worden nog kandidaten gezocht. Indien u Belg bent en denkt in één van deze disciplines te kunnen schitteren, aarzel dan niet om voor 15 september uw kandidatuur met begeleidende motivatiebrief op te sturen.

GT Cup

Het team wordt samengesteld door twee amateur-rijders (individuele kandidaturen worden niet weerhouden), met als statuut Bronze/Bronze of Bronze/Silver. In de GT Cup wordt er tussen vrijdag en zondag zes uur gereden. Na twee races van een uur zal de finale – ook een uur – bepalen, wie de medailles binnenhaalt.

Formule 4 Cup 

Deze hybridewagens, speciaal voor het evenement gebouwd, worden geleverd door Hitech GP. Ze beschikken allemaal over identieke afstellingen en een beperkt aantal banden. De data worden gedeeld door alle rijders en ingenieurs. De rijders die weerhouden worden beschikken over maximaal twee seizoenen ervaring in F4.

Karting Slalom 

Deze discipline richt zich op jongeren tussen 14 en 16, zonder licentie of ervaring. De competitie wordt afgewerkt in de vorm van een parallelle aflossingsslalom. Ieder team bestaat uit een jongeman en een jongedame.

E-Gaming 

De competitie wordt afgewerkt op Gran Turismo Sport op PlayStation 4. Onder supervisie van e-gaming specialisten, een wedstrijdleider en FIA-commissarissen, wordt ze gehouden op 12 racesimulators. Om in aanmerking te komen is het niet nodig om over enige ‘echte’ race-ervaring te beschikken of om over een rijderslicentie te beschikken.

Zin om deze uitzonderlijke ervaring op de FIA Motorsports Games 2019 als deel van de Belgische delegatie af te werken? Aarzel dan niet om uw kandidatuur met begeleidende brief voor 15 september naar de RACB te sturen, op volgend adres: sport@racb.com. Tel: 02 287 09 62. Alle kandidaturen worden door het selectiecomité van de RACB bestudeerd. Elke weerhouden kandidaat zal nadien over de sportieve en financiële implicaties van het project worden ingelicht.