24H Series – Meeting in Spa sluit Europees luik af.

12H SpaIn Spa wordt op 12-13 oktober de Creventic 12H race afgewerkt. Was de race vorig jaar nog uitsluitend voorbehouden aan de toerwagens, dit jaar komen ook de GT’s in actie, want het Europees kampioenschap van zowel de 24H GT SERIES als de 24H TCE SERIES wordt afgesloten in de Belgische Ardennen. Daarmee is alles in gereedheid gebracht voor een echte showdown in de strijd om de diverse titels. Hoogspanning is gegarandeerd!

Enkele dagen voorafgaand aan het evenement zijn er 27 auto’s ingeschreven voor de GT-divisie en 36 voor de TCE-divisie, waaronder niet minder dan 19 TCR-auto’s, een duidelijk bewijs voor het aanhoudende succes van deze toerwagenklasse. Er zijn twee afzonderlijke startgroepen bij de Hankook 12H SPA, een voor de GT’s en een voor de toerwagens. Zo heeft elke categorie ook zijn eigen pole-position. Het Duitse team PROsport Performance komt naar België als leider in het algemeen EK-klassement van de 24H GT SERIES. In de TCE-divisie heeft Hofor Racing powered by Bonk Motorsport de algemene titel al voortijdig veiliggesteld, maar de strijd om de tweede plaats wordt vrijwel zeker spannend, want het verschil tussen Red Camel-Jordans.nl en NKPP Racing by Bas Koeten Racing bedraagt slechts twee punten.

Na de optionele testsessies op vrijdagochtend en -middag, 12 oktober, begint het officiële gedeelte van de Hankook 12H SPA met de vrije training van 16.00-17.30 uur, gevolgd door de kwalificatie van het TCE-segement van 17.45-18.15 uur en het GT-segment van 18.30-19.00 uur. De startopstelling begint op zaterdag 13 oktober om 9.00 uur, de race start om 9.50 uur en eindigt om 21.50 uur, gevolgd door de prijsuitreiking en de ‘Night of the Champions’. CREVENTIC is tevens van plan om de racekalender voor 2019 tijdens het weekeinde op Spa-Francorchamps te presenteren.