Formule E – Sam Bird wint seizoensopener, Vandoorne 3de, Frijns en De Vries in de punten

Sam Bird heeft de eerste race van het nieuwe seizoen Formule E gewonnen. Stoffel Vandoorne pakte achter Andre Lotterer de derde podiumplaats. Robin Frijns eindigde op de vijfde stek in Saudi-Arabië en debutant Nyck de Vries reed met de Mercedes naar een zesde positie.

Het was Alexander Sims die van pole startte en verdedigde bij de start deze prima uitgangspositie. Nyck de Vries die vanaf de derde plek vertrok, probeerde nog samen met Mercedes-teamgenoot Stoffel Vandoorne de leiding te pakken, maar het was de Brit die als leider de eerste bocht in dook. Robin Frijns reed zich in de kijken. De Limburger startte achteraan en wist in de beginfase behendig twee concurrenten voorbij te steken. Hij zou er nog een aantal voorbijkomen.

Sam Bird reed zeer sterk. Hij wist mede door gebruik te maken van de Attack Mode de concurrenten te verschalken. Lotterer pakte voor Porsche de eerste punten door als tweede te eindigen, net voor Stoffel Vandoorne (Mercedes). Nyck de Vries had het in de slotfase aan de stok met Alexander Sims. Van dat gevecht profiteerde Robin Frijns, die de strijdende coureurs voorbijstak en zo naar een mooie vijfde stek stuurde, 1 positie vóór De Vries.