IGTC – Nick Tandy grijpt poleposition voor Kyalami 9 Hour

De Brit Nick Tandy start morgen vanaf pole position in de Kyalami 9 Hour, de afsluitende race van de Intercontinental GT Challenge in Zuid-Afrika. Tandy was met de Frikadelli Racing Porsche 911 GT3 R Audi-rijder Christopher Haase te snel af in de afsluitende Pole Shootout, maar het had niet veel gescheeld of Tandy had überhaupt niet deelgenomen aan de allesbeslissende shootout.

Halverwege het tweede deel van de kwalificatie begon het te regenen. Tandy moest in Q3 aan de slag, maar ging op de natter wordende baan in de fout en klapte in de bandenstapels – met een rode vlag tot gevolg. Gelukkig voor Tandy wist hij op eigen kracht de pits te bereiken en na een snelle reparatie kon de Porsche-rijder verder en wist hij zich in de top 10 te kwalificeren.

Op de natte baan was Tandy vervolgens in die shootout met een 1m52.825s het snelste, al was zijn tijd slechts 0.045s sneller dan die van Haase. Macau-winnaar Raffaele Marciello eindigde als derde, voor Porsche-rijders Richard Lietz en Matt Campbell. Sheldon van der Linde, Jake Dennis, Bertrand Baguette, Maxi Götz en Josh Burdon completeerden de top 10. De wedstrijd begint morgen om 12.00 uur.