Varia – Geen testdag 24H Le Mans, DTM Zolder in augustus en 24H Zolder in november (!)

  • De ACO heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit jaar geen testdag zal zijn voorafgaand aan de 24H Le Mans, de Super Finale van het FIA WEC. De etmaalrace in de Sarthe is verschoven naar het weekend van 19-20 september en de ACO schrapt de voorafgaande testdag – normalerwijze twee weken voor de wedstrijd – om de deelnemers niet te overbelasten. Komt daarbovenop dat men dan de testdag zou moeten laten doorgaan 1 week na de 24H voor motoren, wat zou inhouden dat de omloop, die geen permanent circuit is, bijna vier weken lang in beslag genomen zou worden voor races en testen. Het schema voor de 24H Le Mans 2020 ziet er nu (voorlopig) als volgt uit:

13 – 14 September: Administrative and technical checks

16 – 17 September: Testing

19 – 20 September: Race

21 September: Post-race technical checks

  • Dat de DTM seizoensopener in Zolder, gepland voor 24-26 april, niet zou doorgaan wist eigenlijk elke kleuter reeds. Alleen was het nog niet officieel bevestigd, en dat gebeurde deze avond. De meeting wordt verschoven naar het weekend van 7-9 augustus en zal o.a. een Belcar manche in het voorprogramma hebben. De kans is groot dat het meteen ook de eerste race van Belcar wordt, want het doorgaan van de Spa Summer Classic in juni is zeer twijfelachtig. En laten we hopen dat er dit jaar meer volk present tekent dan de paar verloren zielen die vorig jaar het DTM-weekend in Zolder bezochten. Maar werd er van 6-9 augustus in Zolder niet iets verreden met de naam 24 Hours of Zolder… ?
  • Jawel, dat is het weekend waarin de Zolderse etmaalrace op het programma stond. En eventjes dachten we dat het al 1 april was toen we de nieuwe datum voor deze wedstrijd zagen: 7-8 november… Maar neen, het is nog 6 dagen alvorens het 1 april is, dus dit moet wel waar zijn: de 24 Hours of Zolder krijgt een wintereditie! Natuurlijk mooi ingekaderd dat het sportief een echt hoogtepunt wordt als allesbeslissende race voor het Belcar Endurance Championship. Maar laat aub in deze Coronatijden de ondoordachte uitspraken als “Om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken denken we aan winterbars, après-ski hutten…” weg uit de aankondiging. Verwijzingen naar wintertoerisme zijn nu immers niet echt passend !
  • Over het verschuiven meetings en volgepropte kalenders kunt u trouwens HIER meer lezen. Hou het ondertussen veilig en blijf gezond !