Varia – Terublikken met DTM, F1, 24U Spa, David Schumacher

Wees gerust: U hoeft de komende tijd geen mond/neusmasker te dragen om Racinglife.nl te bezoeken en U dient ook geen anderhalve meter afstand te houden van uw scherm. Ook al worden afstand houden en het dragen van mond/neusmasker het nieuwe normaal (en wij vragen U vriendelijk om U aan die regels te houden in het dagelijkse leven), hier bent U ook zonder die sociale regels nog veilig. U wordt bovendien gespaard van o.a. klakkeloos gekopieerde persberichten, inclusief de D/T fouten die sommige van die berichten bevatten. We gaan U in de toekomst ook niet overstelpen met opsommingen van afgelastingen en verschuiven van races en meetings, maar als een dergelijke afgelasting of verschuiving het vermelden waard is zullen we U dat natuurlijk wel brengen.

Zoals bijvoorbeeld het nieuws over de Total 24 Hours of Spa. Terwijl de organisator en de promotor lang voet bij stuk hielden om deze wedstrijd toch te laten doorgaan in juli, bleek de kracht van de Belgische overheid toch iets sterker te zijn. Wijselijk besloot men dan ook maar om deze wedstrijd naar een latere datum te verschuiven. Of echter iedereen tevreden is met een etmaalrace in de Ardennen op het einde van oktober (22-25 oktober) valt te betwijfelen. De traditionele testdag (sinds vorig jaar zelfs een tweedaagse) staat geprogrammeerd op 29-30 september.

Ook de F1 diende trouwens te plooien voor de Belgische en andere overheden. De voorlopige kalender die men klaar had mocht ook nu weer verdwijnen naar de papiermand. Geen Belgische GP F1 in Spa dus helemaal eind augustus. Nu hebben de hoge omes geen voorlopige kalender meer gemaakt, maar wel een zogenaamde projectkalender. Het kind moest toch een naam hebben, nietwaar… En daarop prijkt de race in Spa in het weekend van 12-13 september. Natuurlijk is ook dit weer onder voorbehoud en ongetwijfeld wordt de projectkalender nog wel een paar keer aangepast. Net daarom is het dan ook niet de moeite om die hier nu volledig te brengen.

In de F1 hadden we al de broers Michael en Ralf Schumacher, waarvan de ene wat meer succesrijk was dan de andere. De zoon van Michael, Mick Schumacher, klopt ondertussen ook al aan de deur van de F1 en het lijkt of er maar geen einde komt aan het Schumacher-verhaal, want nu komt plots ook de zoon van Ralf, David Schumacher, boven water. Hij gaat het echter virtueel doen, in de GP van Brazilië die vandaag op het programma staat. David, die 19 lentes telt, verdedigt er de kleuren van Renault, met als teamgenoot de 45-jarige Petter Solberg.

Het grote nieuws van de afgelopen dagen kwam uit het kamp van Audi, dat bekend maakte na 2020 zich terug te trekken uit het  DTM-kampioenschap. (HIER meer daarover) Met enkel nog BMW als constructeur – al is ook dat geen zekerheid meer na 2020 – wordt het dus voor DTM zo goed als onmogelijk om te overleven. Het kampioenschap is al sinds diverse jaren vele van z´n pluimen verloren en had de hoop gevestigd op Gerhard Berger om het tij te doen keren. Dat bleek echter de verkeerde troefkaart te zijn om uit te spelen, want onder zijn leiding ging het enkel nog sneller bergaf. Nu komt Altfrid Heger, die zelf actief was in DTM van 1988 tot 1992, op de proppen met een idee om van DTM een mix te maken van de huidige wagens met de GTE-bolides, zeg maar de GT´s zoals we die kennen uit bvb het WEC of de 24u Le Mans. Eerder had Hans-Joachim Stuck al de piste van de GT3-wagens naar voor gebracht om DTM te redden. Wat het ook wordt, het wordt een noodoplossing, tenzij men er gewoon de stekker uit trekt.