Varia – Terugblikken op de afgelopen dagen (05-04-2020)

Zoals eerder gemeld beperkt Racinglife.nl zich in deze woelige Corona-tijden voorlopig tot een wekelijkse update. De reden(en) waarom kan u HIER lezen.

Geen wedstrijden, dus ook geen wedstrijdverslagen of -info deze week. Wel massaal veel wijzigingen aan kalenders, natuurlijk allemaal nog onder voorbehoud want geen mens weet momenteel wat de toekomst brengt. Sommige aankondigingen en uitspraken klonken amper 72 uren later al weer helemaal anders, dus zo lang er geen definitieve kalenders naar buiten kunnen gebracht worden kan dat nog wel een tijdje doorgaan. Deze voorlopige kalenders op u loslaten heeft dan momenteel ook geen enkel nut. Tenzij die van de Nederlandse rallykampioenschappen: die zijn namelijk allemaal geschrapt voor 2020.

Wat we ondertussen wel met zekerheid kunnen zeggen is dat ouwe snoeper Bernie Ecclestone (89) en zijn 44 jaar jongere echtgenote verwachten in juli de blijde ouders te worden van een zoontje. Als de kleine spruit het levenslicht ziet heeft hij meteen een vader die drie maanden later 90 wordt, een zus die meer dan 20 jaar ouder is dan zijn moeder en al pensioengerechtigd is (65) en nog een duo dertigers ook als zussen.

Aankondigingen ook van rijders en teams…. welk kampioenschap dat ze dit jaar gaan rijden. Geen van hen weet echter wanneer dat zal zijn. Behalve diegenen die overgeschakeld zijn op het SIM-racen. Diverse kampioenschappen (groot en klein) hebben immers een SIM-versie van hun serie in het leven geroepen. Zo ook de Porsche Supercup. Ondertussen maakte Jaap Van Lagen bekend dat hij is ingelijfd door het Zwitserse raceteam Fach Auto Tech om te racen in die Porsche Supercup. Van Lagen kwam eerder al geregeld uit voor het Zwitserse topteam en realiseerde met een Fach-Porsche al diverse podiumplaatsen in de Porsche Supercup. De eerste twee virtuele manches van die Porsche Supercup werden trouwens gisteren al afgewerkt, met Larry ten Voorde en Ayhancan Güven als winnaars. Een pak rijders kon aan den lijve ondervinden dat SIM-racen totaal iets anders is dan het echte werk. Güven pakte ook de algemene overwinning na cumul van de twee manches.