Varia – Terugblikken op een rustige week.

Het nieuws van de week is… dat er eigenlijk zeer weinig nieuws is. Oh ja, SIM Racing blijkt plots van wereldbelang te zijn, maar zoek op deze site niet naar verhaaltjes over virtueel racen, want ze staan er niet. En ze zullen er ook in de toekomst niet staan, zelfs al houdt zowat de hele autosportwereld daar nog vele maanden de schijn mee op. Maar zoals eerder geschreven: we gunnen ieder diertje zijn/haar pleziertje. Over kalenders en updates willen en kunnen we het voorlopig ook niet hebben, gezien veel te grote onzekerheden die er heersen en de diverse aanpak van deze COVID-19 crisis door verschillende landen. Het is allemaal leuk om her en der de deuren van een circuit opnieuw te openen, maar zolang er vele lands- en districtsgrenzen dicht blijven is het voor bijna alle organisatoren en promotoren quasi onmogelijk om een sluitende kalender naar voor te brengen.

Idem dito voor het bekendmaken van programma´s van rijders. Al noteerden we de afgelopen dagen wel dat Dries Vanthoor niet meer met Land Motorsport zal aantreden in de ADAC GT Masters. Of de jongste Vanthoor al dan niet de overstap maakt naar een ander team binnen dit kampioenschap (WRT ?) of als hij ervoor opteert om niet meer in deze Duitse serie uit te komen is momenteel nog onduidelijk. Wie u in de toekomst ook niet meer op inschrijvingslijsten zult terugvinden is Toyota Motorsport GmbH. Het is echter niet zo dat Toyota zich terugtrekt uit diverse kampioenschappen, maar men koos officieel wel voor een nieuwe naam:  Toyota Gazoo Racing Europe. Het motorsportprogramma wordt ook nog steeds vanuit Keulen gestuurd, waar men dus gewoon verder doet…

Niks loos op de piste? Toch wel: in het Belgische Zolder reden er de afgelopen dagen heel wat voertuigen op de omloop van Terlaemen. Het waren echter geen racewagens, want Circuit Zolder renoveert o.a. het asfaltlint en pakt dat zeer grondig aan. De werken schieten ook zeer goed en afgelopen vrijdag was de volledige omloop reeds voorzien van een nieuwe laag asfalt die volgens diverse bronnen extra veel grip zal bieden. Daarnaast werd (en wordt) er ook werk gemaakt van een betere afwatering, een glasvezelnetwerk rondom de volledige piste, een nieuw HD camerasysteem, versteviging van veiligheidsmuren en een verbeterde toegang tot de diverse paddocks.

Het zal niemand verbazen maar de kans dat in 2020 nog de F1 Grand Prix van Zandvoort wordt verreden, is steeds kleiner aan het worden. De organisatie had eerder laten weten dat het onmogelijk was de wedstrijd begin mei te verrijden, het Nederlandse kabinet heeft laten weten dat alle vergunningplichtige evenementen deze zomer in de ban worden gedaan. De Grand Prix van Zandvoort leek te worden verschoven naar augustus, om dan een week voor de wedstrijd op Spa-Francorchamps te worden verreden. Het circuit aan de duinen is deze zomer dus in ieder geval niet het toneel van een Grand Prix, getuige de mededeling van het kabinet. Eventueel is er dit najaar een mogelijkheid. Veel organisatoren richten zich op die periode, waarmee de logistiek een hele uitdaging zal zijn.

Mercedes F1-teambaas Toto Wolff heeft een flinke investering gedaan in Aston Martin. De Mercedes topman heeft voor een bedrag van 37 miljoen Engelse ponden een aandeel genomen in de Britse autofabrikant. Dit bedrag is goed voor net geen 1% van de aandelen. Het Daimler concern zelf heeft eveneens een belang in de Britse sportwagenbouwers van Aston Martin. De aankoop van het aandelenpakket voedt de geruchten dat Toto Wolff mogelijk na afloop van zijn huidige contract met Mercedes een overstap zal maken naar Aston Martin, of naar de Racing Point F1 renstal van goede vriend Lawrence Stroll dat vanaf volgend seizoen zal worden omgedoopt in Aston Martin Racing.