WEC – Job van Uitert blikt tevreden terug op zijn succesvol WEC-debuut.

Job van Uitert heeft op Spa-Francorchamps in zijn allereerste World Endurance Championship wedstrijd het podium gehaald. Samen met zijn G-Drive Racing teamgenoten Jean-Eric Vergne en Roman Rusinov finishte de Dongenaar de zes uurs race, in winterse omstandigheden, als tweede in de LMP2 klasse en lijkt daarmee klaar voor de 24 uur van Le Mans. Samen met oud-Formule 1 coureur Vergne reed Van Uitert overigens een uitstekende kwalificatie en plaatste daarmee de G-Drive Aurus 01 op  de LMP2 pole-position voor de endurance klassieker.

Voor de zaterdag werd wisselvallig en winters weer aangekondigd en dat is precies wat het veld te verduren kreeg. De wedstrijd startte op een droge baan met zonneschijn maar was nog geen kwartier oud toen de eerste sneeuwbui zich meldde. Van Uitert kwam na anderhalf uur in actie en was tijdens zijn stint 80 minuten lang een van de snelste LMP2-rijders op de baan. “Ik kan niet anders dan tevreden zijn met mijn stint. Ik had geluk dat ik grotendeels stabiele omstandigheden had en vooral geen grote sneeuwbuien maar met een buitentemperatuur van rond de twee graden Celsius is het hard werken om je bande op temperatuur te houden. Dat lukte en gelukkig kwamen we zo terug in de race”, aldus Van Uitert die zijn teamgenoot Rusinov de oranje LMP2 op de derde plek zag houden. In de eindfase van de race sloeg de chaos nogmaals toe. Voor G-Drive Racing was Jean-Eric Vergne terug achter het stuur, op de tweede plaats, toen de laatste zware sneeuwbui toesloeg en de race werd afgevlagd.

“Natuurlijk hadden we hier graag willen winnen maar op een dag als vandaag, waar de sneeuw regeert ben ik blij dat we deze tweede plaats, mijn eerste podiumplaats in de LMP2 klasse eruit hebben gesleept”, vertelt Job na de race. “Dit was puur overleven en dat hebben we met succes gedaan. Ik weet niet hoeveel sneeuw we in juni tijdens de 24 uur van Le Mans gaan krijgen maar mocht het gaan sneeuwen zijn we in ieder geval ook daarop nu voorbereid!”